Hormann BiSecur Garažna sekcijska rolo i bočna vrata
Parkirne rampe Čuvari parkinga
Industrijske pvc trakaste zavjese
Protuprovalna kućna vrata
Motori pogoni za dvorišna vrata
     

 

 


BiSecur - Hormann daljinski upravljači

 

Novim sistemom daljinskog otvaranja BiSecur upravljanje garažnim vratima još je sigurnije i jednostavnije. 128-bitna enkripcija kao kod on-line bankarstva. BiSecur daljinski upravljač otporan je na smetnje radio signala. Za kodiranje daljinskih signala vrijedi sljedeće pravilo: Šifra koja se danas smatra sigurnom, sutra već može biti otkrivena.

Kako bi „nepozvanim gostima“ bilo nemoguće otvoriti Vaša garažna vrata Hörmann daljinskim sistemom, Hörmann se odlučio na sigurniji sistem daljinskog upravljanja. Četiri nova modela BiSecur daljinskih upravljača koja su opremljena sa pet, četiri, dva ili jednim prekidačem, svojom zaobljenom formom, otmjenom površinom visokog sjaja kao i kromiranim površinama, omogućavaju moderan izgled u ruci te pristaju svakom luksuznom automobilu.

Hormann daljinski upravljači su ipak nešto posebno: novo BiSecur – daljinsko upravljanje, koje se od 2012. isporučuje kao dio standardnog Hörmanovog programa, koristi metodu šifriranja koji se koristi u elektronskom bankarstvu. Ovu novu metodu razvili su Hormann Tim za gražna vrata u suradnji sa specijalistima za kriptologiju “Rurskog Univerziteta u Bohumu."

„Za dešifriranje samo jednog koda daljinskog sistema upravljanja i najsavršenijem kompjuteru trebalo bi i tisuću godina“- kaže Prof. Dr. Kristof Par sa „Horst Gerc“ instituta za IT-Bezbednost sa „Rurskog-Univerziteta“ u Bohumu.

Za sada je nemoguće u praksi da lopovi samo jednim laptopom putem daljinskog sistema provale u garažu i na taj način uđu u garažu. Dovoljan je samo pritisak na dugme da Vam daljinski automatski pokaže da li su vrata zatvorena, čak i ako se nalaze van vidokruga. Postoji specijalna funkcija zatvaranja koja automatski „javlja“ da li su vrata zatvorena.
Sada možete u potpunosti biti sigurni da je komanda zatvaranja zaista bila izvršena.
Na taj način se skraćuje put do vrata da bi se provjerilo da li su ona zaista zatvorena.

Daljinski upravljači za garažna vrata - hormann
 
 
Hoermann_logo
 
 
daljinski upravljač BiSecur
   
      Copyright © 2013 Primo Tim d.o.o. Sva prava pridržana.
 
Garažna vrata - Primo Tim